Escultura La Noia de la Malvasia
(Sitges | La Ribera - Garraf)

Sitges - Escultura <i>La Noia de la Malvasia</i>

Sitges - Escultura La Noia de la Malvasia (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorRamon Cuello Riera
Situació Jardins de la Fragata
Monument en homenatge a les sitgetanes que van treballar en la collita de la malvasia, una varietat de raïm que va arrelar a Sitges des de molt antic i que va esdevenir una de les seves principals fonts de riquesa. L'escultura, fosa en bronze, mostra una noia carregada amb un cistell de raïm que, amb el braç dret enlairat, sembla agrair al cel la generositat de la collita. Al pedestal hi ha un mosaic amb un vers de Trinitat Catasús: També les noies duen uns jerseis clars i prims quan de la vinya tornen amb els primers raïms. És obra de Ramon Cuello, de l'any 2008.