L'Agustí
(Tagamanent - Vallès Oriental)

Tagamanent - L'Agustí. Tagamanent - L'Agustí (Foto: Amador Álvarez, 2012)   -<i>Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)</i>-: Amador Álvarez, 2012   -<i>Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)</i>-

Tagamanent - L'Agustí. Tagamanent - L'Agustí (Foto: Amador Álvarez, 2012) -Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)-: Amador Álvarez, 2012 -Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)-

Tagamanent - L'Agustí

Tagamanent - L'Agustí (Foto: Cèsar August Torras -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Tagamanent - L'Agustí (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1912)

Tagamanent - L'Agustí - Narcís Ricart, 1914-1936

Tagamanent - L'Agustí - Narcís Ricart, 1914-1936 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Pla de la Calma
Masia documentada des del segle XII, quan en un capbreu parroquial s'esmenta el topònim Agustini, que apareix esmentada posteriorment en diversos documents i fogatges dels segles XV i XVI. La família Agustí en va mantenir la propietat fins al segle XIX, amb el moment de màxima puixança al segle XVIII. D'aquella època són les inscripcions que es conserven a les llindes: Dionís Rovira i Pera Agustí, 1736, Pera Agustí, 1776 i Felis Agustini, 1788.

La masia conserva en part l'estructura dels segles XVI-XVII però amb reformes i ampliacions posteriors, especialment del XVIII, com la galeria porticada lateral.