Mas i molí d'Avencó
(Tagamanent - Vallès Oriental)

Tagamanent - Mas i molí d'Avencó (Foto: Albert Esteves, 2023)

Tagamanent - Mas i molí d'Avencó. Postal antiga

Tagamanent - Mas i molí d'Avencó. Postal antiga (Foto: Albert)

Situació Al costat dret de la Riera d'Avencó, abans del Pla de Llobins
Mas fariner d'origen molt antic, esmentat a l'acta de consagració de l'església de Sant Martí del Congost (898). Tant la casa com el molí estan ben documentats des del segle XII al XVI. Originalment, la casa estava separada del molí, però, en un moment indeterminat, es van unir les dues edificacions. L'estructura actual del mas sembla del segle XVII i s'adiu amb la llinda inscrita d'una de les finestres, 1627. El conjunt està format per dos edificis en forma de ela, la masia i el molí. La façana principal de la casa presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. Una de les finestres conserva una llinda lobulada de tradició gòtica.