Rectoria-masoveria d'Aiguafreda de Dalt
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Rectoria d'Aiguafreda de Dalt (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Rectoria d'Aiguafreda de Dalt. Rellotge de sol

Aiguafreda - Rectoria d'Aiguafreda de Dalt. Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí d'Aiguafreda de Dalt
Els rectors de la parròquia de Sant Martí d'Aiguafreda residien en una casa annexa a l'església. Se sap que, en algunes èpoques, era habitada per masovers. El darrer mossèn que hi va viure va ser Joan Vila, a mitjan segle XIX, quan la parròquia va ser traslladada al poble d'Aiguafreda. Tot i el seu origen medieval, la fesomia actual de la casa és fruit de reformes posteriors, especialment del segle XVII. La part més antiga la podem trobar a la part posterior, on es conserva un portal de mig punt adovellat situat actualment a l'alçada del primer pis. La façana principal presenta finestres emmarcades amb pedra, de llinda recta i ampit sobresortit. A la llinda d'una finestra hi podem veure un escut i el nom Terradellas.