Escoles Velles
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Escoles Velles

Aiguafreda - Escoles Velles (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Escoles Velles (Foto: Frederic Flos -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1940)

TipusEdifici escolar
AutorManuel Puig Janer
Situació Salvador Dachs, 6
Antigues escoles públiques construïdes durant la dècada dels anys vint del segle passat, inaugurades l'any 1931. Es van construir en un solar cedit pel garriguenc Salvador Dachs. L'edifici, projectat per l'arquitecte Manuel Puig Janer (Monistrol de Montserrat, 1899-1965), està format per tres cossos alineats a dos carrers, amb el cos central al xamfrà. En aquest cos, més alt, hi vivien els mestres, mentre que els cossos laterals eren destinats a l'ensenyament. La composició de les façanes i els elements ornamentals, majoritàriament de maó vist, s'inscriuen plenament dins del marc estètic del noucentisme.