Carrer Major
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Carrer Major, 23

Aiguafreda - Carrer Major, 23 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Carrer Major, 19

Aiguafreda - Carrer Major, 19 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Carrer Major (Foto: Frederic Flos -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1940)

Situació Carrer Major
El carrer Major, amb la seva continuació, el carrer del Pont, segueix l'antic camí ral de Vic a Barcelona. Enllaçava les ciutats d'Ausa (Vic) i Barcino (Barcelona), i se'n té constància arqueològica des del segle III. Es va mantenir actiu durant tota l'edat mitjana i l'edat moderna. Al llarg del seu recorregut es van anar construint diversos pobles, entre ells el de les Ferreries, actual nucli principal d'Aiguafreda. El progressiu augment del tràfic va fer que, a mitjan segle XIX, es construís la carretera de Ribes. A banda del convent de les Missioneres, el carrer conserva algunes cases d'interès. Cal destacar els portals dels segles XVII i XVIII.