Carrer del Pont
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Carrer del Pont, 38. Torre Viader (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Carrer del Pont, 22. Can Franquesa

Aiguafreda - Carrer del Pont, 22. Can Franquesa (Foto: Albert Esteves, 2023)

Aiguafreda - Carrer del Pont. Postal antiga

Aiguafreda - Carrer del Pont (Foto: Frederic Flos -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1940)

Situació Carrer del Pont
El carrer del Pont és la continuació natural del carrer Major, configurat a banda i banda de l'antic camí ral que, des de l'època romana, comunicava Vic amb Barcelona. El carrer del Pont s'urbanitza al segle XVIII, però adquireix la seva personalitat quan comencen a establir-s'hi els primers estiuejants, un cop arriba el ferrocarril als pobles del Congost, l'any 1878. La casa més antiga és can Perera, del segle XVIII. Destaca especialment la Rectoria, l'antic hostal de Can Puig i, al final del carrer, diverses torres d'estiueig, com la Torre Viader o Can Franquesa. Aquesta darrera va ser ampliada amb un cos annex, d'estil modernista.