Església de Sant Salvador d'Avencó
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Sant Salvador d'Avencó

Aiguafreda - Sant Salvador d'Avencó (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2011)

Aiguafreda - Sant Salvador d'Avencó (Foto: Wikiwiki, 2019)

Aiguafreda - Sant Salvador d'Avencó (Foto: Germà Garcia -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 2000)

Situació Veïnat d'Avencó
Situada prop de la riera d'Avencó, un indret urbanitzat modernament. És una capella d'una sola nau, coberta amb volta de canó apuntada i capçada amb un absis carrat. El frontis va ser alterat en època tardana, quan es va obrir el portal adovellat per substituir la porta original a la façana de migjorn. El campanar de cadireta, que podria tenir la base original, està descentrat respecte a l'eix de la nau. L'aparell està constituït per carreus de pedra rogenca de mida considerable.

Els especialistes situen la seva construcció al segle XII i, de fet, és esmentada en un document de l'any 1154.