Can Cortada
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Can Cortada

Esplugues de Llobregat - Can Cortada (Foto: Albert Esteves, 2006)

Esplugues de Llobregat - Can Cortada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Església
L'origen d'aquesta masia es remunta segurament als segles XIV o XV. Se sap que durant el segle XVI va ser propietat de Jeroni Matheu i que el 1630 va ser adquirida per Jaume Cortada, primer baró de Maldà. El seu aspecte actual és fruit de la reforma efectuada per Rafael d'Amat i de Cortada, el famós baró de Maldà, autor del Calaix de Sastre, l'any 1768.

L'edifici sorprèn per la seva llargària, amb tres portes d'accés i cinc finestres a la planta baixa, set finestres balconeres al primer pis i catorze arquets de punt rodó a les golfes. La teulada és a quatre vessants. Portes i finestrals conserven llindes i brancals de pedra, en contrast amb la paret emblanquinada de la façana.