Mas Montanyà
(Seva - Osona)

Can Montanyà (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Can Montanyà

Can Montanyà (Foto: Ricard Martí -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1932)

Situació Urbanització El Muntanyà
Masia d'origen molt antic, documentada des del segle XI, que ha anat engrandint-se i transformant-se al llarg dels segles. Actualment conforma un conjunt de cossos juxtaposats, amb un cos principal orientat a migdia, amb teulada a dues aigües, caracteritzat per un ample balcó que abasta tota la façana, i un cos lateral amb una galeria de quatre arcades. El seu aspecte actual respon a una reforma del segle XVIII.

Un document conservat per la família pot recular la seva existència, almenys, fins l'any 1941, quan és esmentada amb el nom de Montannan.