La Llauna
(Badalona | Barris centrals - Barcelonès)

Badalona - La Llauna, façana posterior

Badalona - La Llauna, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Amigó Barriga
Situació Carrer Indústria / Carrer Sagunt
La fàbrica d'envasos metàl·lics de Gottardo de Andreis, coneguda popularment com la Llauna, va ser construïda entre 1906 i 1909. És una de les obres més interessants d'Amigó. Les seves originals façanes, la que dóna al carrer Indústria i la que s'aboca a la via fèrria, estan inspirades en models del moviment secessionista vienès. A la façana de la via hi ha uns interessants medallons de mosaic, obra de Lluís Bru. La fàbrica va ser rehabilitada el 1986 per convertir-la en institut d'ensenyament secundari segons projecte d'Enric Miralles i Carme Pinós. Aquesta restauració va rebre un premi FAD el 1987.