Casa del Gremi de Revenedors
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Casa del Gremi de Revenedors

Barcelona - Casa del Gremi de Revenedors (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Casa del Gremi de Revenedors (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça del Pi, 3
Edifici barroc del 1685, any al qual pertany la fornícula entre columnes coronada per un entaulament amb frontó clàssic. Va ser reconstruït l'any 1781, juntament amb la casa annexa del carrer Petritxol. En aquell moment o poc després s'ornamentà la façana amb uns esgrafiats a base d'angelets sobre núvols, els quals han sofert una restauració moderna que alguns autors qualifiquen d'abusiva. La imatge de Sant Miquel, patró del Gremi, és també de factura moderna donat que l'original es degué malmetre durant la guerra civil.

El Gremi de Tenders Revenedors, constituït per revenedors al detall d'arròs, oli i altres productes d'ús habitual, va ser creat l'any 1447. Inicialment es reunien en una capella de l'església del Pi fins que l'any 1678 van adquirir una casa que havia estat de les monges del convent de Jerusalem. L'any 1842 la institució va passar a denominar-se Associació de Socors Mutu.