Casa del Comte de Fonollar (Palau Palmerola)
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7) (Foto: Anna Corcoll, 2019)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7) (pintures)

Barcelona - Casa del Comte de Fonollar o Palau Palmerola (Portaferrissa, 7) plànol 1784

AutorElies Rogent Amat (reforma)
Situació Portaferrissa, 7-9
Palau senyorial del segle XVII o principis del XVIII que conserva de l'època un magnífic pati amb escala, al qual s'accedeix des del carrer Portaferrissa, a través d'un vestíbul cobert amb volta d'arcs rebaixats. L'escala està coberta amb voltes rampants sobre columnes toscanes. La façana, molt allargada, va ser refeta per Elies Rogent el 1857 amb criteris academicistes.

La casa va pertànyer als Despujol, marquesos de Palmerola, i després comtes de Fonollar. Per això se'l coneix també com a Palau Palmerola. Va ser reformat l'any 1776 i de nou el 1784, quan era propietat de Francesc Xavier Despujol d'Alemany-Descatllar, I marquès de Palmerola.

L'any 2000 es van descobrir a la sala noble unes pintures murals de Pere Pau Montaña que havien estat tapades i que recreen l'expedició catalana dels Almogàvers.