Església de Sant Climent de Taüll. Frontal d'altar (MNAC)
(Taüll - Alta Ribagorça)

Taüll - Església de Sant Climent. Frontal d'altar (MNAC)

Taüll - Església de Sant Climent. Frontal d'altar (MNAC) (Foto: Web del Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona, https://www. museunacional.cat)

Situació MNAC. Barcelona
El MNAC conserva un frontal d'altar romànic procedent de l'església de Sant Climent de Taüll, incorporat al Museu l'any 1932 com a part de la col·lecció Plandiura. Presenta quatre escenes relacionades amb la vida de sant Climent, amb un fons decorat amb estuc, de motius geomètrics. A les escenes superiors podem veure sant Climent vestit amb els hàbits pontificals i Teodora pregant davant seu, i, a la dreta, veiem el sant descobrint una font en un indret desèrtic, amb presència de l'Anyell diví. A les escenes inferiors es presenta sant Climent davant l'emperador Trajà (esquerra) i, a la dreta, el sant llençat al mar, lligat i amb una pedra al coll, i una cova on s'esdevé el miracle del nen adormit.