Ermita de Santa Llúcia de Perves
(Viu de Llevata - Alta Ribagorça)

Perves - Ermita de Santa Llúcia

Perves - Ermita de Santa Llúcia (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Al nord del poble
Necessita intervenció urgent
Situada a uns 150 metres del poble, entre aquest i el port de Perves. És una petita capella rural de planta rectangular, coberta a dues aigües, feta amb maçoneria de pedra irregular i que havia estat arrebossada.

La capella va ser profanada l'any 1936. Segons la tradició, un milicià va disparar als ulls a la imatge de santa Llúcia i, poc temps després, el mateix soldat va perdre la vista en un accident prop del port de Perves. L'ermita va ser espoliada als anys 80, quan es van perdre dues talles de fusta barroques corresponents a Santa Llúcia i Sant Sebastià, així com un petit retaule de cronologia indeterminada.