Monument a Pitarra
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Pitarra (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Monument a Pitarra (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Monument a Pitarra (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Barcelona - Monument a Pitarra, el dia de la inauguració

Barcelona - Monument a Pitarra, el dia de la inauguració (Foto: Josep M. Co de Triola -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1906)

AutorAgustí Querol / Pere Falqués
Situació Plaça del Teatre
Obra en marbre blanc sobre pedra de Montserrat, projectada el 1896 i conclosa el 1906. Es va alçar per honorar la figura de l'escriptor, poeta i dramaturg Frederic Soler, més conegut per Pitarra (1839-1895).

El monument va ser encarregat a l'arquitecte Pere Falqués i l'escultor Agustí Querol. Representa a l'artista assegut sobre les màscares de la comèdia i la tragèdia, amb un paper a la mà tot esperant la inspiració, dalt d'un pedestal ornat amb volutes i garlandes.