Drassanes de Carceller
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Drassanes de Carceller

La Ràpita - Drassanes de Carceller (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Jaume el Conqueridor / Comte de Floridablanca
Necessita intervenció urgent
La nissaga dels Carceller procedeix dels mestres fusters de ribera de Tortosa, establerts a la Ràpita a començament del segle XIX. El primer membre documentat al poble, l'any 1816, és Pere Carceller Puig. Els seus fills, nets i besnets van continuar amb l'activitat familiar.

De l'antiga drassana, situada davant del port, en resta una part dels murs de pedra, a la cantonada entre els carrers Jaume I i Floridablanca, parcialment aprofitada per habitatges. Destaca especialment la xemeneia troncocònica, de base quadrada, feta amb maó vist. La resta es troba en estat ruïnós, amb les estructures de ferro que suportaven els sostres d'uralita.