Plaça Reial
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Reial (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Daniel Molina Casamajó
Situació Plaça Reial
InterèsEspecial interès Interessant
La plaça Reial es va obrir el 1848 després que l'Ajuntament hagués convocat un concurs, el 1841, per urbanitzar l'espai ocupat per l'antic convent dels Caputxins i que havia estat desamortitzat el 1835. El concurs va ser guanyat per Francesc Daniel Molina, amb un projecte inspirat en les places neoclàssiques franceses. És una plaça porxada, amb les façanes dels edificis uniformes, dins d'un estil acadèmic, amb arcs de mig punt a la planta baixa i pilastres d'ordre gegant amb capitell corinti que abasten els dos pisos principals. Al seu damunt hi ha un àtic, lleugerament endarrerit, sota la balustrada de pedra. Les façanes s'ornamenten amb escuts i bustos de terracota.

Centra la plaça la Font de les Tres Gràcies i uns fanals dissenyats per Gaudí. El 1982 l'espai central va ser remodelat segons projecte de Federico Correa i Alfons Milà.