Societat Recreativa l'Amistat
(Mollerussa - Pla d'Urgell)

Mollerussa - Societat Recreativa l'Amistat. Façana dels anys 70 (Foto: Vriullop, 2013)

Mollerussa - Societat Recreativa l'Amistat. Postal antiga

TipusAteneus i centres socials
Situació Carrer de Ferrer i Busquets / Carrer Ciutat de Lleida
La Societat Recreativa de La Amistat es va crear l'any 1905, de l’escissió de la societat Lo Casino. i va tenir la seva primera seu en uns antics magatzems d’alfals. L'any 1922 es va inaugurar una nova seu a l'Hort de l'Hostal, als peus de la carretera nacional, amb cafeteria, saló d'espectacles i, a partir de 1933, cinema sonor. Als anys 70 es va reformar, de la mà de l'arquitecte Josep Culleré. S'hi va instal·lar una discoteca i després un bingo. L'any 1988 l'entitat va passar a mans municipals. L'any 2021 es va reformar la façana incorporant-hi una nova pell permeable de planxa perforada, projecte redactat per Mercè Culleré, filla de l'anterior.