Els Muntells
(Sant Jaume d'Enveja - Montsià)

Sant Jaume d'Enveja - Els Muntells (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Jaume d'Enveja - Sèquia del Riet i arrossars als Muntells

Sant Jaume d'Enveja - Sèquia del Riet i arrossars als Muntells (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació
El poble dels Muntells està situat al sector meridional del delta de l'Ebre, vora la séquia del Riet, entre les llacunes de la Tancada i la Bassa de la Platjola. El seu origen va lligat als inicis del conreu de l'arròs al delta, cap a l'any 1860 i es va anar formant com una agrupació de barraques que van acabar formant l'actual carrer Major, paral·lel a la séquia. Fins a l'any 1978 va estar integrat dins del municipi de Tortosa. Aquell any va passar a formar part del nou terme de Sant Jaume d'Enveja. El nucli urbà té una estructura molt allargada articulada a banda i banda d'un únic carrer longitudinal.