Escultura La viola
(Amposta - Montsià)

Amposta - Escultura <i>La Viola</i>

Amposta - Escultura La Viola (Foto: DavidLazLav, 2014)

AutorInnocenci Soriano-Montagut Ferré
Situació Parc Soriano-Montagut. Muntells
El salt de la viola és un dels jocs tradicionals d'Amposta. L'escultor local Innocenci Soriano-Montagut (Amposta, 1893 - 1979) en va fer una representació en pedra, l'any 1936. L'any 1987 es va inaugurar una rèplica en bronze que ara està ubicada al parc que hi ha davant de l'escola que porta el seu nom. Anteriorment estava situada al Parc Municipal.

Marta Sánchez Marcos, en un treball sobre l'escultor publicat a Salamanca. Revista de Estudios inclou aquesta peça en l'apartat d'obres en què el factor humà va lligat a l'aspecte familiar: Por el sentimiento y delicadeza con que están tratadas se incluyen en este apartado los juegos infantiles: "Niños saltando" o "La Viola" de 1936, con una pureza de tema unida a la simplicidad de medios, que conducen a un resultado de una gran eficacia plástica y emocional. Parece que le persigue la idea de sintetizar, en lo posible, las figuras y convertirlas en imágenes ausentes de detalles.