Carrer Major
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Carrer Major. Ca l'Espardenyer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Carrer Major. Rellotge de Ca l'Espardenyer

Castellbisbal - Carrer Major. Rellotge de Ca l'Espardenyer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Major
El nucli urbà de Castellbisbal es va formar, a partir del segle XVI, a redós de l'església de Sant Vicenç. Fins llavors, el poblament del terme es repartia en masies esparses. El nucli actual es configura a partir del segle XVIII, una època de fort increment demogràfic, i va seguir creixent al XIX, especialment a les darreries del segle, quan es van allargar els carrers Major i Pi i Margall i es van urbanitzar els carrers perpendiculars. Amb els anys, la major part de cases van ser reformades i algunes han estat restaurades fa pocs anys. Podem veure edificis eclèctics, amb algun detall modernista. Destaca especialment el rellotge de sol de Ca l'Espardenyer, de l'any 1867.