Fanal de la plaça de l'Església
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Fanal de la plaça de l'Església

Castellbisbal - Fanal de la plaça de l'Església (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Antiga font de la plaça de l'Església

Castellbisbal - Antiga font de la plaça de l'Església (Foto: Frederic Ballell (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), 1911)

TipusElement singular
AutorFerrer Balcells
Situació Plaça de l'Església
L'actual plaça de l'Església es correspon amb l'espai de l'antic cementiri parroquial, traslladat al segle XIX als afores del poble. L'any 1911 s'hi va instal·lar una font monumental amb un fanal al seu damunt (vegeu foto antiga) per commemorar l'arribada d'aigua i d'enllumenat al poble. Als anys 80, l'antiga font va ser substituïda per un fanal modern de ferro colat, amb pedestal de pedra. A més dels quatre llums, incorpora els símbols de la vila, el castell i la mitra bisbal.