Cal Pau Margarit (Museu de la Pagesia)
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Cal Pau Margarit (Museu de la Pagesia)

Castellbisbal - Cal Pau Margarit (Museu de la Pagesia) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Pi i Margall, 13
La casa de cal Pau Margarit tenia entrada pel carrer Nou. Es va remodelar quan l'Ajuntament va comprar-ne una part per ubicar-hi la Casa de la Vila, on es va estar fins al 1967. Després va allotjar el dispensari i, des de 1985, és la seu del Museu de la Pagesia. S'han succeït, per tant, remodelacions a l'interior, però exteriorment conserva l'estructura original. La planta baixa presenta un acabat que imita un encoixinat de carreus.

El Museu de la Pagesia, fundat el 1985 i renovat el 2006, té una estructura temàtica amb una planta dedicada a la vida a pagès, una altra a les feines al camp i la darrera, al transport i als mercats. Entre les peces més destacades hi ha els quarterons per mesurar fruita seca o gra, les eines per segar o el tallador de quintos.