Casa Salvador Bordas
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Rambla, 60 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Rambla, 60 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Rambla, 60 / Ferran, 2
Edifici construït durant la primera dècada del segle XX i reformat completament l'any 1914 per Puig i Cadafalch, el qual va projectar també als baixos del mateix edifici la botiga Miele. Fa cantonada entre la Rambla i el carrer Ferran. Just al xamfrà, la façana sobresurt amb un cos arrodonit a manera de torre, que es corona amb un mirador amb cúpula sobre el terrat. Les façanes es caracteritzen per tenir uns grans finestrals balconers, mostra d'una gran modernitat, amb balconada correguda als pisos primer i darrer. Els elements decoratius es limiten a les mènsules que sostenen els balcons i les garlandes de la cornisa. És força interessant el disseny de les baranes.