Edifici iGuzzini
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Edifici iGuzzini (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Cugat del Vallès - Edifici iGuzzini (Foto: Valentí Pons, 2024)

AutorJosep Miàs Gifré (MIAS Architects)
Situació Av. Generalitat, 168
La nova seu de l'empresa d'il·luminació iGuzzini es va inaugurar l'any 2012 al Parc d'Activitats Empresarials Can Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès. Projectada per l'arquitecte Josep Miàs, de l'estudi MIAS Arquitectes, va ser objecte de nombrosos reconeixements internacionals. La seva singularitat radica en la volumetria, caracteritzada per una part central en forma de globus aerostàtic.

La solució estructural desenvolupada és inèdita en el context arquitectònic actual, ja que l'edifici està penjat des de la part superior d'aquesta estructura central. Cal destacar que la localització de l'estructura fora de les plantes de treball, és a dir, al pati central i a la superfície exterior, permet disposar d'una planta totalment lliure a tots els nivells. Aquest espai central, ocupat per l'estructura de suport de l'obra, és un espai de control climàtic de l'edifici que permet gaudir d'un nivell òptim d'il·luminació a les plantes de treball, i amb relació a la captació perimetral exterior de llum. Aquest pati proporciona un microclima específic que ajuda al control tèrmic de l'edifici.

Font: Interempresas