Casa Montserrat Cullell
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Casa Montserrat Cullell

Llinars del Vallès - Casa Montserrat Cullell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Casa Montserrat Cullell. Plànol (Arxiu Municipal)

Situació Major, 21
És un dels edificis més remarcables del carrer Major, projectat dons d'un estil eclèctic una mica retardatari si ens atenim a la data inscrita en una tarja, a la tribuna, 1921. Aquesta tribuna, però, no pertany al projecte original.

És una casa entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, amb un cos més elevat al centre. Al primer pis hi ha dos balcons amb balustrada i una tribuna vidriada que fa de suport al balcó del segon pis. Aquest s'obre amb un seguit de finestres geminades d'arc rebaixat. Serveix de coronament una barana de pedra amb traceria calada.

Montserrat Cullell i Coll (Llinars del Vallès, 1867 – 1937) -home, malgrat el nom- va ser alcalde de Llinars de 1909 a 1912 i, de nou, de 1924 a 1927. Militant de la CEDA, va ser assassinat per elements revolucionaris l'any 1937.