Font del Pla de la Boqueria
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Font del Pla de la Boqueria (Foto: Rossend Gri, 2021)

Barcelona - Font del Pla de la Boqueria. Gravat de F. X. Parcerisa Boada (AHCB). 1847

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Boqueria, 2
Font que, el 1830, va substituir una altra de més antiga -potser la més antiga de la Barcelona medieval-, desapareguda amb l'enderroc de la muralla, on se situava una de les portes de la ciutat, al costat d'una torre. La seva presència en el paisatge ciutadà es va veure força disminuïda en construir-se l'Hotel Internacional, a la façana lateral del qual va quedar incrustada (vegeu gravat antic).

Dins un arc de pedra de mig punt, a tall de fornícula, és presidida per un gran escut de Barcelona amb els atributs d'Hèrcules i la testa d'un lleó als seus peus. El frontal on hi ha les aixetes està decorat amb cares humanes.

El Pla de la Boqueria també es coneixia com a Pla de l'Ós, mot al·lusiu als passejants que "feien l'ós", o sigui, que circulaven sense rumb entre les paradetes comercials que hi havia.