Xalets Josepa Negre
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Xalets Josepa Negre

Sant Cugat del Vallès - Xalets Josepa Negre (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorEduard M. Balcells Buigas / Enric Mora Gosch
Situació Plaça d'en Coll, 5
Conjunt de dos xalets promoguts per Josepa Negre en dues fases. El primer l'any 1917, projectat per l'arquitecte Eduard M. Balcells Buigas , l'altre deu anys més tard, el 1927, en aquest cas projectat per l'arquitecte municipal a l'època, Enric Mora Gosch. Són dues cases aïllades, de diferent volumetria però en plena harmonia conceptual i estètica, plenament inscrits dins dels paràmetres noucentistes. S'inspiren en l'arquitectura popular catalana i incorporen elements ornamentals de tipus clàssic, com les balustrades, els gerros o els esgrafiats de garlandes.