Edifici Montecarlo
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Provença, 282-284

Barcelona - Provença, 282-284 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorSantiago Vives Sanfeliu
Situació Provença, 282-284
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i sis pisos més tres plantes soterrades, projectat l'any 2005 per l'arquitecte Santi Vives (Barcelona, 1948). La planta baixa, desdoblada amb un entresolat, forma un gran local comercial amb el primer soterrani, amb sortida al jardí interior de la mançana.

La façana ventilada del carrer Provença, acabada amb pedra natural calcària, sobresurt respecte al pla de carrer generant un voladís sobre la planta baixa. La composició en forma de retícula modular i la gamma cromàtica, tamisada pels porticons de coure, són coherents amb la tipologia de les cases tradicionals de l'Eixample.