Cafè Zurich
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Cafè Zurich. Postal antiga

TipusEstabliment comercial
AutorFederico Correa Ruiz / Alfonso Milá Sagnier (reforma)
Situació Plaça de Catalunya, 1
El Cafè Zurich és un dels establiments més emblemàtics de Barcelona, afavorit per la seva situació privilegiada, al xamfrà de la plaça Catalunya amb el carrer Pelai. El seu origen llunyà es remunta a l'any 1862, quan va començar com a cantina La Catalana, transformada després en xocolateria. Cap a l'any 1916 va passar a mans d'un emprenedor, de cognom Serra, que havia viscut a Zurich i que va rebatejar l'establiment amb el nom d'aquella ciutat.

Cap a l'any 1920 va ser adquirit per Andreu Valldeperas, el fill del qual va transformar l'establiment en cerveseria. Des de llavors, i durant més d'un segle, ha estat punt de trobada tradicional de molts barcelonins. La desaparició de l'edifici original amb la construcció del Triangle, a mitjans dels 90, va estar a punt de provocar la seva desaparició, però, l'any 1998, el Zurich va renéixer dins del nou edifici conservant en bona part la seva fesomia original, reproduïda dins d'un projecte signat pels prestigiosos arquitectes Federico Correa i Alfons Milà.