Torre del carrer Nou
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Torre del carrer Nou

Alcanar - Torre del carrer Nou (Foto: Albert Esteves, 2023)

Alcanar - Torre del carrer Nou, abans de la restauració

Alcanar - Torre del carrer Nou, abans de la restauració (Foto: Servei del Patrimoni Arquitectònic, 1981)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
AutorAlfred Pastor Mongrell (reforma)
Situació Nou / Raval de Sant Isidre
Torre que ocupava un angle de la muralla que encerclava el poble, construïda, probablement, entre els segles XIV i XV, tot i que alguns autors situen la seva construcció al segle XVI, com a protecció enfront de la pirateria. És un edifici de planta quadrada, construït amb carreus ben tallats a les cantoneres i només desbastats o carejats a la resta, lligats amb morter de calç. Està oberta amb espitlleres.

L'any 1981 va quedar derruïda en part i poc després es va restaurar -arquitecte Alfred Pastor Mongrell- i adequar com a sala d'exposicions.