Edifici Villarroel / Av. Roma
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Villarroel, 121-123 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRicard Ribas Seva
Situació Villarroel, 121-123 / Av. Roma, 131
Ricard Ribas Seva (Barcelona, 1907 - 2000) va ser un arquitecte racionalista, membre del GATCPAC als anys 30, que va ser inhabilitat per exercir a Espanya l'any 1942. Des de 1937 va treballar a Colòmbia, on va fer alguns edificis singulars, i posteriorment a Argentina. Va tornar a Barcelona l'any 1952 per continuar amb la seva tasca professional. D'aquesta darrera etapa és aquest edifici en cantonada, de l'any 1960*, en el qual segueix fidel als postulats racionalistes, caracteritzat pel joc de volums, amb els amples balcons ocupant els buits intermedis i un domini absolut de la línia recta. La caixa de llum vidrada que il·lumina l'escala, però, trenca de manera impactant la uniformitat de la façana de Villarroel.

*Dada extreta del Cadastre