Capella de Sant Bru
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Capella de Sant Bru

Barcelona - Casa de la Ciutat. Capella de Sant Bru (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Situació Font de Sant Miquel
Capella urbana, datada l'any 1781, originalment situada en una casa del carrer Copons, 7, desapareguda, que era propietat de la cartoixa de Montalegre de Tiana, on s'allotjaven els monjos quan havien de sojornar a Barcelona. Quan els monjos van abandonar la casa, a causa de la desamortització, van tapiar la capella, la qual no va ser redescoberta fins a la dècada de 1920, amb les obres d'obertura de la Via Laietana. Amb l'ampliació de la Casa de la Ciutat, amb l'edifici conegut com a Nou, es va decidir incorporar-la a la façana, damunt d'una porta, actualment tapiada, que dona al carrer Font de Sant Miquel.

La capella està dedicada a sant Bru, fundador de l'Orde de la Cartoixa.