Casa Josep Vilanova
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Petritxol, 17 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

EstilRomanticisme
AutorFreire Arquitectes (reforma)
Situació Portaferrisa, 10 / Petritxol, 17
Edifici promogut a mitjan segle XIX pel sitgetà Josep Vilanova i Massó (1805-1880). Fa cantonada amb el carrer Petritxol, on hi ha la façana secundària, de menor alçada, descrivint una terrassa interior. A banda i banda de la balustrada que tanca la terrassa hi ha dues escultures que representen dues noies, una d'elles duent un gotim de raïm a la mà. La façana principal, decorada amb medallons, estableix la típica jerarquització de plantes. El pis principal compta amb un balcó corregut que recorre les dues façanes.

Aquest edifici fou restaurat entre 2005 i 2011 -a l'interior, s'han conservat mosaics, motllures i sostres pintats- per Freire Arquitectes, fent catorze habitatges nous.