Casa Manuel de las Heras
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Portaferrissa, 27. Plànol

Barcelona - Portaferrissa, 27. Plànol (Foto: Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, 1919)

AutorFrancesc Ferriol Carreras / Freire Arquitectes (reforma)
Situació Portaferrissa, 27
Edifici entre mitgeres, construït en una parcel·la molt estreta que permet una façana amb únic eix d'obertures, resolt amb una columna de tribunes poligonals que, segons el plànol, havia de culminar amb una cúpula. Va ser projectat l'any 1919 per Francesc Ferriol Carreras (Barcelona, 1894 - 1946), un arquitecte modernista que aquí abandona els elements ornamentals propis d'aquell estil per circumscriure's a l'estètica noucentista dominant a l'època.

La propietat va seguir vinculada a la família llarg temps, ja que, entre 1962 i 1992, almenys, van existir comerços de bijuteria que en portaven el nom (com ara María de las Heras - Perlas Majorica o Heras - Bisutería fina).

L'any 2014 es van restaurar unes pintures de tema religiós i paisatgístic en un d'aquests pisos, en el marc d'una reforma del conjunt -Freire Arquitectes- per a convertir-lo en apartaments turístics.