Claustre del convent dels Trinitaris
(Vilafranca del Penedès | Vila - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Convent dels Trinitaris. Claustre

Vilafranca del Penedès - Convent dels Trinitaris. Claustre (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Font, 45
InterèsEspecial interès Interessant
El claustre del convent dels Trinitaris es va construir en els terrenys ocupats anteriorment per l'hospital del Sant Esperit, on s'havien instal·lat els trinitaris l'any 1566. L'obra del claustre es va desenvolupar entre 1598 i 1669, en un estil encara hereu de la tradició renaixentista. Té planta quadrada i consta d'una galeria baixa oberta, amb cinc arcades per tram, una galeria superior de deu arcades per costat, cegades, i una tercera planta tancada, amb alguns balcons i finestres. L'estil és força auster, amb columnes llises i capitells sense esculpir. Els únics detalls ornamentals són els escuts de l'orde trinitari, present a cadascun dels carcanyols dels arcs.