El Regulador
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - El Regulador (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorJosep Fontserè Domènech
Situació Rambla, 105
Edifici del 1850 promogut originalment per Francesc Piña com a edifici d’habitatges i que a partir de 1883 va allotjar la joiera-rellotgeria El Regulador, fundada pel rellotger de Cardona Joan Boix i adquirida posteriorment per la família Bagués. L'any 2010 va ser transformat en hotel de luxe.

Es tracta d'un magnífic exponent d’arquitectura classicista romàntica, amb la façana dividida en tres trams: els baixos, amb portals de punt rodó i el parament aplacat de pedra, el primer i segon pis, amb pilastres jòniques que contrasten amb l'estuc rosat, i els dos nivells superiors, separats per una destacada cornisa. Damunt d'aquesta cornisa es recolzen les quatre peanyes d'uns grups escultòrics de terracota amb imatges de nens jugant. Una mica més amunt hi ha uns medallons amb rostres que miren al carrer.