Casa Pere Busquets
(Badalona | Barris centrals - Barcelonès)

Badalona - Casa Pere Busquets (Foto: Albert Esteves, 2017)

Badalona - Casa Pere Busquets (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Amigó Barriga
Situació Temple, 25
Xalet unifamiliar construït l'any 1914. Va ser propietat de l'empresari tèxtil Pere Busquets i Soler, nascut a Barcelona l'any 1856. Després va ser ocupat per la seva filla, Roser Busquets i Capmany i el seu marit Josep Giralt i Giralt, que va ser el fundador de les Perfumeries Regia l’any 1928.

És un edifici d'estructura complexa, amb la façana principal fent xamfrà amb la Via Augusta i jardí al darrere. Les obertures són altes i estretes, excepte la que s'obre enmig de la llarga i sinuosa balconada, que té un perfil lobulat i que sembla haver perdut els elements decoratius del seu damunt. Al mateix eix del xamfrà s'alça el capcer acampanat que caracteritza la façana.

L'any 2017 estava en reformes.