Pou de Sant Roc
(Godall - Montsià)

Godall - Pou de Sant Roc

Godall - Pou de Sant Roc (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Sant Roc
Fins que Godall va disposar d'aigua corrent, als anys 70 del segle XX, calia abastir-se d'aigua a través dels pous. Al terme de Godall se n'han conservat uns quants, alguns d'ells dins del nucli urbà. El de Sant Roc està situat a la part més alta del poble. La seva antiguitat és difícil de precisar donat que les parts conservades mostren estructures d'èpoques diverses. La part inferior té forma circular i està fet amb filades de pedra lligada amb morter. Al seu damunt s'alça un semicercle, la part superior del qual és d'una sola peça. Sobre ell s'encaixa l'estructura de ferro amb la corriola. A la part del darrere hi ha una capelleta amb la imatge de sant Roc.