Molí de Can Comes
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Molí de Can Comes (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà d'Amunt - Molí de Can Comes (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

TipusMolí
Situació Crtra. de Caldes a Granollers, km 7,600
Necessita intervenció urgent
Al document de venda del mas Ubach per part Simó de Llor i la seva muller Berenguera, datat l'any 1253, s'esmenta també un molí, tot plegat adquirit per Guillem Comes. És molt probable que es tracti d'aquest molí, el qual, al segle XVII, va passar per matrimoni a la família Casanovas, igual que el mas Comes. Alimentat per l'aigua del riu Tenes, va estar en funcionament fins a mitjan segle XX. L'any 2024, quan vam fer les fotografies, estava tancat i la porta tapiada amb grans blocs de formigó.

Tot i el seu origen medieval, l'edifici actual és fruit de nombroses reformes dutes a terme entre els segles XVI i XVII i més tard, els anys 1818 i 1917. De la façana, destaca el porta adovellat, d'arc carpanell.