Ca l'Amell Gros
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Ca l'Amell Gros

Lliçà d'Amunt - Ca l'Amell Gros (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà d'Amunt - Ca l'Amell Gros (Foto: Garcia, R. Barbany, C -calaix.gencat.cat-, 1990)

Situació Barri de Santa Justa
Necessita intervenció urgent
Masia del segle XVI, actualment (2024) abandonada i molt deteriorada, situada a poca distància de l'ermita de Santa Justa i Santa Rufina. Es correspon amb l'antic mas Costeny. Al fogatge de 1552 surt esmentat un tal Salvador Costeny, pagès emfitèutic. A partir del segle XVIII adopta el nom de Ca l'Amell. És un edifici de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes, ampliat modernament a banda i banda. El portal principal és d'arc de mig punt, adovellat. Les obertures són de llinda plana de maons, a excepció de la finestra central, que és de pedra motllurada.