Safareig de la Plaça
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Safareig de la Plaça. Abeurador

La Sénia - Safareig de la Plaça. Abeurador (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Bailèn. Sota la plaça Major
Conjunt arquitectònic situat sota el mirador de la plaça Major, construït cap a l'any 1833, quan va arribar l'aigua a la font de la plaça Major i, des d'allà, es va canalitzar fins al safareig i l'abeurador. El safareig és un recinte cobert que aixopluga una bassa rectangular, amb els angles arrodonits, amb les típiques lloses de pedra inclinades on rentar la roba i una estructura de ferro pensada per penjar-la.

L'any següent es va alçar al costat la peixateria municipal, actualment convertida en magatzem, i les escales d'accés des de la plaça. Als anys 50 es va desfer la teulada del safareig i es va convertir en un mirador amb balustrada, conegut popularment com la terrassa.