Muralla
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Muralla (Foto: Albert Esteves, 2024)

La Sénia - Muralla

La Sénia - Muralla

Situació Galileu, 21
El nucli medieval de la Sénia, articulat pel carrer Major, estava ben protegit pel mateix penya-segat sobre el qual s'ancoraven les cases, per la banda del riu. Per l'altra banda quedava tancada pels murs posteriors, atalussats, de les cases. Molts d'aquests murs medievals s'han anat integrant a les noves construccions. Tanmateix, a l'extrem dels carrers Major i Galileu, han estat restaurats els murs murallats d'un habitatge medieval, que en origen devia ser una torre. Estan fets amb maçoneria i carreus a la cantonera i tenen un gruix d'un metre i mig. Un d'ells està atalussat i l'altre conserva una espitllera. Al seu damunt s'ha construït un mirador, inaugurat l'any 2022.