Can Fàbregas o Ca n'Hospital
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Can Fàbregas (Foto: Albert Esteves, 2018)

Esplugues de Llobregat - Molí de can Fàbregas

Esplugues de Llobregat - Molí de can Fàbregas (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Sometents, dins el parc
Masia originària del segle XV que fou llegada a l'Hospital de la Santa Creu pel seu propietari, Antoni Tarrassa, durant la segona meitat del segle XVII. La masia degué ser transformada durant el segle XVIII, tal com figura inscrit a la llinda del portal rectangular (1731). Té planta quadrada coberta a quatre vessant, amb uns cossos laterals afegits, que fan de terrassa, tancats amb balustrada. Al jardí hi ha diverses escultures de qui en va ser propietària, Eulàlia Fàbregas. Prop de la casa es conserva un antic molí, del segle XIX o inicis del XX.