Residència de les religioses dominiques
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Elisabets, 19

Barcelona - Elisabets, 19 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

EstilEclecticisme
AutorFrancisco de Paula del Villar Lozano / Joaquim Bassegoda Amigó (reforma) / Josep M. Jujol Gibert (reforma) / Nil Tusquets de Cabirol (reforma)
Situació Elisabets, 19 / Doctor Dou, 21
L'enderroc del convent del Carme el 1874 va suposar l'aparició d'un gran solar al carrer Elisabets i també l'obertura dels carrers Doctor Dou i Pintor Fortuny. En aquest lloc s'alça aquest edifici, al costat de la casa Vergés -Elisabets/plaça dels Àngels-, del mateix Villar Lozano, projectada poc abans i amb la qual estableix continuïtat.

Compta amb planta baixa i quatre plantes pis. La façana presenta obertures regulars emmarcades i balcons més estrets segons ascendeixen, l'horitzontalitat és definida per les impostes i els sòcols, l'estucat llis i el remat amb cornisa. A baix, l'estucat és especejat. La porta emmarcada se situa a l'eix de simetria vertical. Pel costat de Doctor Dou, la façana és més plana i senzilla i les obertures s'agrupen de dues en dues.

Joaquim Bassegoda va projectar una petita obra al terrat, el 1924; Jujol, una remunta de tres plantes per Doctor Dou, el 1948, i Nil Tusquets, l'ampliació, també cap a Doctor Dou, del convent i la capella, el 1951.