Edifici del Banc Condal (Hotel H10 Cubik)
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 69 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Barcelona - Via Laietana, 69 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorCliment Maynés Cavero
Situació Via Laietana, 69
En aquest solar hi havia la seu de la Banca Rosés, la qual es va transformar en Banc Condal, l'any 1957. En l'època de màxima expansió, l'any 1971, va enderrocar l'antic edifici i en va construir un de nou, projectat per Climent Maynés. Cavero. L'edifici va sorprendre per la seva estranya façana, a base de mòduls gairebé cúbics, de diferent profunditat. Tres anys després, el banc va ser adquirit pel grup Rumasa, expropiat pel Govern d'Espanya l'any 1983. Després va ser adquirit per la Generalitat, que hi va instal·lar la Conselleria de Governació i després el Memorial Democràtic. L'any 2015 va ser transformat en hotel (H10 Cubik) després d'una profunda reforma interior projectada per Lázaro Rosa-Violan.