Safareig de la Canal
(La Cellera de Ter - La Selva)

Cellera de Ter - safareig de la Canal

Cellera de Ter - safareig de la Canal (Foto: Jordi Bort Pie, 2024)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Carrer del Torrent de Sales
A La Cellera de Ter hi havia dos safareigs municipals, el de la Canal i el de l'Hort de la Sorra, aquest darrer desaparegut. El de la Canal, en canvi, es conserva en molt bon estat. Va ser construït l'any 1964 i va entrar en desús al cap de poc temps. De dimensions considerables, està fet d'obra de rajol i ciment enlluït i té dos espais de rentat, un d'ells protegit amb un cobert que abans era d'uralita i actualment és de teules. Està situat al punt de confluència del torrent de can Puig amb la séquia que recull i desvia les aigües dels torrents de can Vinyes i de Becdejú per la perifèria del nucli urbà*.

*Font: Consorci del Ter