Can Banús
(Badalona | Barris perifèrics - Barcelonès)

Badalona - Can Banús

Badalona - Can Banús (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrer Muntaner
Antiga masia que va ser convertida en l'actual edifici senyorial en ser adquirida per l'industrial tèxtil Pere Màrtir Soler. La masia està documentada des de mitjan segle XVIII, quan era propietat de Josep i Teresa Banús. El 1971 va passar a mans de l'Ajuntament i el 1994 va ser cedida a la Fundació Acollida i Esperança. L'edifici és format per un cos central, amb teulada a dues aigües, i dos cossos laterals porxats. Del cos central emergeix la torre-mirador. La façana principal té diversos elements de tipus historicista i un gran jardí al seu davant.