Porxos de Sant Francesc
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Porxos de Sant Francesc. Postal antiga

EstilRomanticisme
AutorBru Barnoya Xiberta
Situació Av. Sant Francesc
La parcel·lació en diverses finques d'una bona part de l'antic convent de Sant Francesc, va propiciar la definició de nous espais per als mercats ciutadans. Un d'ells va ser el Mercat del Gra, que va acabar donant nom a la plaça. El conjunt d'edificis porxats va ser projectat per l'arquitecte municipal, Bru Barnoya, l'any 1864 i és de característiques semblants al conjunt de la plaça Sant Agustí o de la Independència. Segons Josep M. Birulés, "la prefiguració interna dels habitatges denota una actitud higienista més profunda que la simple voluntat de creació d'escenografies urbanes".